طريقة عمل السمك البلطي, السمك البلطي المقلي

طريقة عمل السمك البلطى
شرح طريقة عمل السمك بالصور




إليكم طريقة عمل السمك البلطي بالتفصيل

أولاً : المقادير


كيلو سمك بلطى


فلفل اخضر

ملح / كمون / شطة

ثوم


دقيق للقلى
---------------------------------------------

ثانياً : الطريقة

ينظف السمك ويغسل جيدا ويرش عليه قليل من الملح ثم يترك حوالى ربع ساعه

ثم يشطف جيدا من الملح

لعمل حشو بطن السمك يوضع الثوم والفلفل الاخضر والكمون والملح والشطة فى الهون

ويدق كويس طبعا الكبه بتقوم بنفس الوظيفة لكن انا شخصيا بفضل استخدام الهون


 تفتح بطن السمك ويوضع قليل من  الدقة اللى عملنها لحشو البطن

كما موضوح بالصورة


نخلط السمك  فى الدقيق


ويقلى بالشكل اللى احنا شايفينه ده


يخرج السمك من الزيت وهو لونه دهبى



انا بحب اعمل خلطه كده من التوابل ملح وشطة وكمون كما موضوح فى الصورة رقم 9

الصورة رقم 9

وارشها على السمك لما بيخرج من النار

وده الشكل النهائى وبكده  انتهينا من السمك


طبعا بيكون فاضل مننا شويه دقيق مكان السمك

بنحط عليهم شوية ميه صغيرين وبنعملها دايرة زى الفطيرة

وبنقليها بالزيت وبرنشها بالبهارات

وده شكلها وعلى فكرة اطفالنا هيحبوها جدا

ودى اسمها فطيرة السمك

وصحتين وعافيه على قلوبكم
الشيف / طلة قمـر

لتصفح مزيد من آكلات طلة قمر اضغط هنا
لتصفح قسم المطبخ الشامل اضغط هنا

تابعونا في ركن المطبخ - مطبخ طلة قمر - وجبات السحور - وجبات رئيسية - وجبات خفيفة - اكلات لمرضى السكر - اكلات الرجيم

اشترك بالبريد الآن

أحصل على أخر مقالات الموسوعة عبر بريدك الإلكتروني

جميع المعلومات المقدمة هنا هي بغرض الإرشاد فقط ونحن غير مسؤولين عن الإستخدام الخاطئ لها
المعلومات الطبية في الموسوعة بغرض الإرشاد فقط و لا تغني عن استشارة الطبيب .. اقرأ الإرشادات
لمزيد من التفاصيل :اقرأ شروط الأستخدام و بيان الخصوصية - للإتصال بنا اضغط هنا
المقالات منشورة برخصة المشاع الإبداعي: النسبة-الترخيص بالمثل 3.0. قد تنطبق مواد أخرى. طالع شروط الاستخدام- للتفاصيل

BigBlogger تم تحرير المقالة بواسطة

مؤسس سلسلة مدونات هوليزيد و رئيس التحرير - الاسم : احمد عبد الرازق
Google+ Facebook يمكنك متابعة احمد عبد الرازق على صفحة جوجل بلس و الفيس بوك